Çevrimiçi Depolama Araçları

Çevrimiçi Depolama Araçları

6 Mayıs 2020 Blog Yazıları 0
Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran verilerine her an ulaşabilme imkânı sunan bulut depolama araçları verilerimizi kaydettiğimiz ve verilerimizi kopyaladığımız dijital depolama alanlarıdır. İnternet üzerinden hizmet vermekte olan bulut depolama araçları verilerimiz internet yani çevrimiçi ortamlarda saklamaktadır. Bulut depolama araçları veri depolamanın yanından hızlı bir senkronizasyon özelliği de sunmaktadır. En çok kullanılan 10 bulut depolama aracını ve özelliklerini içeren bir liste hazırladım.

1.Google Drive

Bulut depolama araçları arasına yeni girmesine rağmen en çok tercih edilen bulut depolama aracıdır. Google şirketine ait bir uygulamadır. Öne çıkan uygulamalar arasındadır. Kullanıcılara 15 GB kadar ücretsiz depolama alanı sunmaktadır. 100 GB depolama alanına ise 4.99 / aylık bir ücreti bulunmaktadır. Ayrıca tüm Google uygulamalarıyla senkron bir şekilde çalışmaktadır.

2.Box

Ücretsiz olarak 10 GB kadar depolama alanı veren Box kişilerden çok kurumsal firmalar da daha çok kullanılmaktadır. Ayrıca tercih edilmesinin bir diğer sebebi de paylaştığınız dosya hakkının yalnızca sizin olması. Box’ın 25 GB aylık ücreti ise 9.99 dolardır.

3.DropBox

Bulut depolama araçları arasında en çok kullanılan ve en popüler olan DropBox. Daha çok bireysel kullanıcılara hitap eden bir bulut depolama aracıdır. Kullanıcılara 2 GB ücretsiz kullanım hakkı sunmaktadır. 100 GB depolama alanı 19,99 dolar / aylık olarak belirlenmiştir. Box paylaştığınız dosya hakkı sadece size aittir. Dosya paylaşma özelliğiyle de öne çıkmaktadır.

4.Apple ICloud

Adından anlaşılacağı gibi sadece Apple cihazlarına hizmet veren bulut depolama araçlarındandır. Ücretsiz olarak 5 GB depolama alanı sunmaktadır. Oldukça kullanışlı ve basit bir uygulamadır.

5.Amazon Drive

5 GB ücretsiz depolama alanı hizmeti veren bulut depolama aracıdır. Rakiplerine oranla daha çok kendi ürünlerine yönelik bir servis hizmeti veriyormuş izlenimi vardır. Kitap ve müzik depolama konusunda avantajlı olduğu görülür. E – posta, takvim ve telefon rehberi senkronize edilemiyor. 100 GB depolama alanına 8,33 dolar /aylık olarak sahip olabilirsiniz.

6.SpiderOak

Özellikle dosya şifreleme özelliği ile öne çıkan bir bulut depolama aracıdır. Ücretsiz olarak 21 gün geçerli 250 GB depolama alanı hizmeti verilmektedir. Rakiplerine göre daha az ücretsiz depolama alanı vermektedir.

7.Yandex.Disk

Rus arama motorunun yeni sunmuş olduğu bulut depolama aracı servisidir. Ücretsiz olarak 10 GB depolama alanı hizmeti sunmaktadır. Ayrıca piyasana iddialı bir giriş yapmıştır ve Türkçe dil desteği de bulunmaktadır.

8.Mega Drive

50 GB ücretsiz depolama alanı ile rakiplerine fark atan bir bulut depolama aracıdır. Dosya şifreleme özelliği de bulanan bir araçtır. 2012 yılın da hizmete girmiştir.

9.Degoo

100 GB ücretsiz depolama alanı sunan bir bulut depolama aracıdır. Hesabını yükseltmek için de çok düşük olan 2,99 dolar / aylık bir ücreti bulunmaktadır. Mobil uygulaması sayesinde telefonunuzdaki her şey yedeklenir.

10.One Drive

One Drive Microsoft’un sunduğu bir bulut depolama aracıdır. Ücretsiz olarak 5 GB bir depolama alanı hizmeti vermektedir. Ayrıca office365’ın ayrılmaz bir parçasıdır. Eğer office365 satın aldıysanız 1 TB bir one drive alanına da sahipsiniz demektir.

Harun Sak

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com