
Uzaktan Eğitimde Etkili Ölçme ve Değerlendirme Nasıl Yapılır?

Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ
Bu etkinliğin amacı; katılımcıların biçimlendirici değerlendirme ve dönüt arasındaki ilişkiyi anlamalarını, gelişimin desteklenmesinde dönütün rolü hakkında fikir sahibi olmalarını ve dönütte yapılan yaygın hatalar hakkında bilgilenmelerini sağlamaktır. Bu etkinlik kapsamında yazılı, sözlü ve sembol ile dönüt, etkili dönüt vermede dikkat edilecek hususlar ve gelişimi takip etmede sürdürülebilir dönüt konularına da değinilecektir.

Ders İzlencesi Nasıl Hazırlanır?

Prof. Dr. Yüksel Göktaş
Akademisyenlere dönem boyunca işleyecekleri dersler için etkili, esnek ve uygulanabilir bir izlence hazırlama becerileri kazandırma ve bir ders için taslak oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğretim elemanları hedeflerini ya da karşılarına çıkabilecek olası problemleri önceden kestirip ona göre hazırlık yapabilirler. Ayrıca dersi alacak öğrenciler için önceden yol haritası oluşmuş olur. Bu sayede öğrenciler de dönem içerisinde kendilerinden ne beklendiğini bilerek daha iyi bir planlama yapabilirler. Zira yapılan çalışmalar öğrencilerin derse gelirken sahip oldukları inanışların onların dersten ne alacakları üzerine doğrudan etki ettiğini göstermektedir.

Ders Bilgi Sistemi (DBS) Nasıl Etkin Kullanılır?

Öğr. Gör. Münevver Gündüz
Üniversitemiz açık kaynak kodlu olan Moodle Öğrenme yönetim sistemini kullanmaktadır. Bu seminerle DBS sistemin tüm özelliklerini üniversitemizdeki öğretim elemanlarına aktarmayı amaçlamaktadır.